NECHTE SE DRAKY
VYNÉST DO VÝŠIN

Stolní kalendář Draci 2023

Stolní kalendář Draci je čtrnáctidenní, má rozměry 36 × 14 cm, je profesionálně tištěný na papíry o gramáži 160g/m², umístěný na kartonovém stojánku a svázaný černou kroužkovou vazbou.

Zde naleznete objednávky stolního kalendáře Draci 2023.

V kalendáři naleznete 1 celostránkovou a dále 28 plnobarevných dračích ilustrací, které namalovali autoři z České a Slovenské republiky. Ze všech děl, která do kalendáře jejich autoři přihlásí, pečlivě vybíráme ta nejlepší, aby se vám kalendář co nejvíce líbil. Výběr několika stran kalendáře si můžete prohlédnout níže, stejně jako kompletní přehled všech ilustrací..

O komunitě Draci.info

Stránky Draci.info jsou příjemným útočištěm nejen pro samotné draky, ale i pro jiné fantastické bytosti a drakovědce. Můžete u nás nalézt drakovědné články, recenze nebo také galerii plnou tematických předmětů. Členy komunity spojuje zájem o draky, fantastiku, mytologii a především o tvůrčí činnost – výtvarnou i literární. 

Pokud vás draci také zajímají, zaregistrujte se na Draci.info a přidejte se k nám.

Náhledy ilustrací

Pokud nechcete kupovat draka v pytli a rádi byste si kalendářové obrázky prohlédli předem, stačí kliknout na náhledy níže. My ale doporučujeme nekazit si překvapení :)



Autoři

Alexa D.S.

Art specialist

Azraelangelo

Art specialist

Bluerrion

Art specialist

Fey

Art and graphics specialist

Malcress

Art specialist

Renn

Art specialist

Samantha

Art and graphics specialist

Slaya

Art specialist

Tir

Art specialist

Historie kalendáře

  • 5. února 2008

    Naše členka Karan přišla s nápadem na vytvoření kalendáře s dračími obrázky. Po ujasnění pravidel převzala organizaci Dragarta a začali jsme vybírat obrázky podle přihlášených skic.

  • 6. listopadu 2008

    Zrodil se náš úplně první kalendář Draci.info 2009! 12 ilustrací různých autorů bylo doplněno čtyřveršími od Padraka a úvodní stranu tvořily náhledy se jmény autorů. Nechali jsme si vyrobit 100 kusů, které si mohli zakoupit jen členové. 

  • Ročník 2010

    Tentokrát se do soutěže přihlašovaly již hotové obrázky a rozhodli jsme se přidat ilustraci i na úvodní stranu, její autorkou byla Fey. Poprvé jsme naše kalendáře nabídli ke koupi veřejnosti.

  • Ročník 2011

    Další kalendář jsme dokončili už v létě, abychom ho mohli nabízet na naší výstavě při Festivalu Fantazie. Kalendář jsme rozšířili o 14. stranu, kam jsme umístili informace o autorech a také o webu Draci.info.

  • Ročník 2012

    První ročník, ve kterém převažovaly digitálně malované obrázky nad těmi tradičními. Od té doby už se poměr sil nezměnil.

  • Ročník 2015

    Poprvé jsme překročili náklad 200 kusů. Dragarta připravila novou, modernější podobu kalendáře. Zjednodušili jsme kalendárium, texty upravili na trojverší a nechali více prostoru pro ilustrace.

  • 3. října 2016

    Spustili jsme vlastní e-shop v českém a anglickém jazyce s rozesílkou do celého světa. Najdete zde všechny potřebné informace, náhledy ilustrací i kontakty na autory. Těšíme se na první objednávky!

  • Ročník 2018

    Tímto kalendářem jsme oslavili již desátý ročník našeho projektu a byl to poslední ročník, který organizovala Dragarta.

  • Jedeme dál!

    Kalendář Draci.info pokračuje i po svém kulatém výročí! Stejný kalendář - nový tým :)

  • Draci.info 2025